BOLALARDA KECHADIGAN PSIXOLOGIK INQIROZLARDA AMALIY YORDAM KO’RSATISH - Mingbayeva Maxsuda Atikillayevna., (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Bugungi  kunda  psixologlarning  oldida  turgan  dolzarb muammolardan biri bu-inqirozli vaziyatlarda shaxsda kelib chiqadigan turli sohadagi buzilishlarni yanada chuqurroq o’rganish, oldini olish chora-tadbirlarini ishlab chiqish va amalyotga tadbiq etishdan iboratdir. Chunki inqirozli vaziyatlarda kelib chiqadigan turli darajadagi psixologik buzilishlar oqibatida shaxsning ruhiy muvozanatiga zarar etadi, shaxslararo munosabatlarida qiyinchiliklar, jamiyatdan yakkalanish kuzatiladi, hayot  va  faoliyatida  kamchiliklar,  kelajagiga  nisbatan  ishonchsizlik,  umidsizlik, yomon, tushkun kayfiyat ortib boradi.