O’SMIRLARDA UCHRAYDIGAN MOBIL TELEFON VA INTERNET TARMOQLARIGA TOBELIK. - Ro‘ziqulova Muxlisa Ismat Qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Internet  orqali  bog’lanishning  global  vositasiga  aylandi.  Bundan  tashqari telefonda:  foto-video  kamera,  o’yinlar,  dasturlar  (programmalar),  yon  daftarcha, rejalashtiruvchi  bo’lim,  soat,  matnli,  jadvalli  tahrirlar,  video,  MP3  pleyerlar,  radio, televidiniye    kabi  va  yana  bir  qator  qo’shimcha  funksiyalari  bor.  Ammo  boshqa tomondan mobil telefon erkinlikni to’sib qo’yadi, har bir daqiqada sizga qo’ng’iroq qilishadi va sizning rejalaringiz tubdan o’zgaradi.