KASBIY TA’LIM MUASSASALARIDA “BIZNES ASOSLARI” FANINI O‘QITISHDA INTERFAOL METODLARDAN FOYDALANISH TEXNOLOGIYALARI - Matkarimova Zuxraxon Mahamadtillayevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada kasbiy ta’lim muassasalarida “Biznes asoslari” fanini  o‘qitishda  interfaol  metodlardan  foydalanishning  pedagogik  va  amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot shuni ko‘rsatdiki, keys-stadi, biznes o‘yinlar, loyiha ishlari va guruhli muhokama kabi metodlar o‘quvchilarning iqtisodiy tafakkuri, qaror qabul  qilish  qobiliyati  va  amaliy  kompetensiyalarini  sezilarli  darajada  oshiradi. Interfaol metodlar orqali olingan bilimlar uzoq muddatli va real hayotda qo‘llanishi mumkin. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatdiki, interfaol yondashuvlar talabalarni faol, mustaqil va tashabbuskor qilishda samarali vosita hisoblanadi.