YER RESURSLARINI MUHOFAZA QILISHDA INNOVATSION AGROTEHNOLOGIYALARNI QO‘LLASHNING IQTISODIY SAMARADORLIGI - Xalimova Mashxura Xakimovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Hozirgi davrda global iqlim o‘zgarishi, aholining tez sur’atlarda o‘sishi hamda qishloq  xo‘jaligi  mahsulotlariga  bo‘lgan  talabning  ortib  borishi  yer  resurslaridan oqilona va samarali foydalanish masalasini dolzarb qilib qo‘ymoqda. Yer resurslari qishloq  xo‘jaligi  ishlab  chiqarishining  asosiy  omili  bo‘lib,  ularning  degradatsiyasi, sho‘rlanishi,  eroziyaga  uchrashi  va  unumdorlik  darajasining  pasayishi  iqtisodiy yo‘qotishlarga  olib  kelmoqda.  Shu  sababli  yer  resurslarini  muhofaza  qilishda innovatsion agrotehnologiyalarni joriy etish nafaqat ekologik, balki iqtisodiy jihatdan ham muhim ahamiyat kasb etadi.Innovatsion agrotehnologiyalar qishloq xo‘jaligida resurslarni tejash, ishlab chiqarish samaradorligini oshirish va ekologik barqarorlikni ta’minlashga  xizmat  qiladi.  Ushbu  tezisda  yer  resurslarini  muhofaza  qilishda innovatsion  agrotehnologiyalarni  qo‘llashning  iqtisodiy  samaradorligi,  ularning afzalliklari va amaliy ahamiyati tahlil qilinadi.