INNOVATSION AGROTEKHNOLOGIYALAR ASOSIDA YER DEGRADATSIYASINI KAMAYTIRISHNING IQTISODIY JIHATLARI - Xalimova Mashxura Xakimovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada innovatsion agrotekhnologiyalar asosida yer degradatsiyasini kamaytirishning iqtisodiy jihatlari tahlil qilingan. Tadqiqotda zamonaviy  agrotexnik usullar,  raqamli  texnologiyalar,  resurs  tejamkor  texnologiyalar  hamda  ekologik barqaror ishlab chiqarish tizimlarining qishloq xo‘jaligida qo‘llanilishi natijasida yer unumdorligini  saqlash  va  oshirish  masalalari  ko‘rib  chiqiladi.  Shuningdek,  yer degradatsiyasining  oldini  olish  orqali  ishlab  chiqarish  xarajatlarini  qisqartirish, hosildorlikni  oshirish  va  qishloq  xo‘jaligi  subyektlarining  iqtisodiy  samaradorligini ta’minlash  yo‘llari  asoslab  berilgan.  Tadqiqot  natijalari  innovatsion agrotekhnologiyalarni joriy etish yer resurslaridan oqilona foydalanish hamda barqaror qishloq xo‘jaligi rivojiga xizmat qilishini ko‘rsatadi.