MINTAQA SANOATINI RIVOJLANTIRISHNING ZAMONAVIY TENDENTSIYALARI: MAVJUD MUAMMOLAR VA ULARNI HAL ETISH YO’LLARI - Abdinazarov Xusan Shaymanovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu  maqolada  mintaqa sanoatini  rivojlantirish  jarayonlarining zamonaviy  tendensiyalari,  sanoat  salohiyatidan  foydalanish  samaradorligiga  ta’sir etuvchi asosiy omillar hamda hududiy sanoat rivojlanishida yuzaga kelayotgan tizimli muammolar  ilmiy  jihatdan  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  mintaqa  sanoatini  barqaror rivojlantirishni ta’minlashga qaratilgan ustuvor yo‘nalishlar va ularni amalga oshirish mexanizmlari  asoslab  berilgan.  Tadqiqot  natijalari  mintaqaviy  sanoat  siyosatini takomillashtirish va hududiy iqtisodiy rivojlanish samaradorligini oshirishda amaliy ahamiyat kasb etadi.