INGLIZ TILINI O`RGANISHDA GAMIFIKATSIYANING O`RNI VA KO`NIKMALARI - Zafarova Nilufar Zafar qizi,; Isaqulova Baxtigul Xoʻjamovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Mazkur  maqolada  ingliz  tilini  o‘qitishda  gamifikatsiya elementlarining ahamiyati, ularning o‘quvchilarning  motivatsiyasiga,  faolligiga va til ko‘nikmalarini  rivojlantirishga  ta’siri  ilmiy  asosda  o‘rganiladi.  Tadqiqot  davomida so‘rovnomalar, intervyular, eksperimentlar o‘tkazilib, nazorat va tajriba guruhlaridagi talabalar  ishtirokida  statistik  tahlil  amalga  oshirildi.  Natijalar  shuni  ko‘rsatdiki, gamifikatsiya darslarni qiziqarli qiladi, tilni o‘rganish jarayonida faollikni oshiradi va talabalarning  ingliz  tilidagi  nutqiy  ko‘nikmalarini  samarali  rivojlantirishga  xizmat qiladi.