INTERFAOL METODLAR ASOSIDA MUSTAQIL O‘RGANISH KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH USULLARI - Kubayeva Maxbuba Raxmatullaeyvna (TADQIQOTLAR, 2026)
Interfaol  metodlar  orqali  o‘quvchilarning  mustaqil  o‘rganish  ko‘nikmalarini rivojlantirish zamonaviy ta’limning ustuvor yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Bugungi axborotlashgan jamiyat sharoitida bilim hajmining keskin ortib borishi o‘quvchilardan faqat tayyor bilimni o‘zlashtirishni emas, balki uni mustaqil ravishda izlab topish, tahlil qilish  va  amaliyotda  qo‘llash  kompetensiyasini ham  talab  etadi. Shu sababli  ta’lim jarayonida  interfaol  metodlardan  foydalanish  o‘quvchini  passiv  tinglovchidan  faol ishtirokchiga aylantiradi, uning mustaqil fikrlash, izlanish va o‘z bilimini boshqarish qobiliyatini  rivojlantiradi.  Interfaol  metodlar  o‘quvchilarning  dars  jarayonidagi faolligini  oshiradi,  o‘qishga  qiziqishini  kuchaytiradi  va  ta’lim  samaradorligini ta’minlaydi.