MARKAZIY OSIYO MAMLAKATLARIDA SUN’IY INTELLEKT VA SIYOSIY INSTITUTLAR MODERNIZATSIYASI - Abdulxamidov Abdulxamid Abdulnosir o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  Markaziy  Osiyo  mamlakatlarida  sun’iy intellekt  texnologiyalarining  joriy  etilishi  va  ularning  siyosiy  institutlar modernizatsiyasiga  ko‘rsatayotgan  ta’siri  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  raqamli  davlat boshqaruvi,  elektron  hukumat  tizimlari,  ma’lumotlarga  asoslangan  qarorlar  qabul qilish  mexanizmlari  hamda  davlat  institutlarining  ochiqlik  va  samaradorlik darajasining  oshishi  masalalari  ilmiy-nazariy  va  amaliy  jihatdan  yoritiladi. Shuningdek,  mintaqa  mamlakatlarida  sun’iy  intellektdan  foydalanishning institutsional imkoniyatlari va mavjud cheklovlari qiyosiy tahlil asosida baholanadi.