TURKIYA RESPUBLIKASI DAVLAT BOSHQARUVIDA SEKULYAR TAMOYILLANING ASOSLARI - Abdujabborov Anasxon Jaloldin o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  Turkiya  Respublikasi  davlat  boshqaruvi tizimida  sekulyar  tamoyilning  shakllanishi,  uning  tarixiy-falsafiy  ildizlari  hamda huquqiy  asoslari  ilmiy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  Usmonli  imperiyasi davridan  respublika  tuzumiga  o‘tish  jarayonida  din  va  davlat  munosabatlarining transformatsiyasi,  sekulyarizmning  konstitutsiyaviy  mustahkamlanishi  va  uning siyosiy-institutsional mexanizmlari yoritiladi. Shuningdek, Turkiya sekulyarizmining o‘ziga xos modeli, uning Yevropa sekulyarizmidan farqli jihatlari hamda zamonaviy siyosiy jarayonlardagi roli ochib beriladi.