MAXSUS FANLARNI O'QITISHDA (TIKUVCHILIK FANI) DA SUN’IY INTELEKTLARDAN FOYDALANISH - Amalova Aziza Zarifjonovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqolada maxsus fanlarni, xususan tikuvchilik fanini o‘qitish jarayonida sun’iy  intellekt  texnologiyalaridan  foydalanishning  nazariy  va  amaliy  jihatlari yoritilgan. Zamonaviy ta’lim tizimida raqamli texnologiyalar, ayniqsa sun’iy intellekt asosidagi  vositalar  o‘quvchilarning  kasbiy  bilim  va  ko‘nikmalarini  shakllantirishda muhim ahamiyat kasb etmoqda. Maqolada sun’iy intellekt yordamida individual ta’lim yo‘nalishlarini  yaratish,  virtual  modellashtirish,  avtomatlashtirilgan  dizayn  (CAD) tizimlari,  aqlli  o‘quv  platformalaridan  foydalanish  imkoniyatlari  tahlil  qilingan. Shuningdek, tikuvchilik fanini o‘qitishda sun’iy intellekt texnologiyalarining ta’lim sifati,  o‘quvchilarning  mustaqil  ishlash  ko‘nikmalari  va  ijodiy  tafakkurini rivojlantirishga ta’siri ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot natijalari maxsus fanlarni o‘qitishda sun’iy intellektdan foydalanish ta’lim samaradorligini oshirishini va mehnat bozorida raqobatbardosh mutaxassislar tayyorlashga xizmat qilishini asoslaydi.