MATEMATIK MASALALARNI MANTIQIY TAFAKKUR ORQALI O‘RGATISH TEXNOLOGIYASI - Xojametova Mexriban Nazarbaevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA  Mazkur  ilmiy  maqolada  matematik  masalalarni  mantiqiy tafakkur  orqali  o‘rgatish  texnologiyasining  nazariy  va  amaliy  jihatlari  yoritilgan. Tadqiqot  jarayonida  matematika  darslarida  mantiqiy  operatsiyalar  asosida  tashkil etilgan ta’lim jarayoni o‘quvchilarning mustaqil fikrlash, tahlil qilish va muammoli vaziyatlarni hal etish ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qilishi asoslab berilgan. Texnikum  sharoitida  mazkur  texnologiyani  qo‘llashning  metodik  xususiyatlari, bosqichlari va pedagogik samaradorligi tahlil qilingan.