ICHKI YONUV DVIGATELINING TUZILISHI VA ISHLASH JARAYONINI O‘RGATISHDA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Nurmanov Jaxongir Begmuratovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu ilmiy maqolada ichki yonuv dvigatelining tuzilishi va ishlash  jarayonini  o‘rgatishda  zamonaviy  pedagogik  yondashuvlar  tahlil  qilinadi. Tadqiqotda  interaktiv  metodlar,  3D  modellar,  simulyatorlar  va  axborot-kommunikatsiya  texnologiyalarining  ta’lim  samaradorligini  oshirishdagi  roli ko‘rsatildi.  Shuningdek,  amaliy  mashg‘ulotlar  va  dual  ta’lim  elementlarini  qo‘llash o‘quvchilarning nazariy bilimlarini mustahkamlash,  texnik tafakkurini rivojlantirish hamda kasbiy kompetensiyalarini shakllantirishga xizmat qilishi ta’kidlandi. Maqola texnikum sharoitida dvigatelni o‘qitish jarayonini modernizatsiya qilish va samarali pedagogik metodlarni joriy etish imkoniyatlarini yoritadi.