KATTA HAJMDAGI MA’LUMOTLARNI BOSHQARISHDA VEB SAYTNING O’RNI TAHLILI - Aslonov Qodir Ziyodullayevich,; Komilov Mirshod Tangriberganovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  katta  hajmdagi  ma’lumotlarni  (Big  Data) boshqarishda veb-saytlarning o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Zamonaviy raqamli muhitda  ma’lumotlar  oqimi  keskin  ortib  borayotgan  bir  sharoitda  veb-saytlar ma’lumotlarni yig‘ish, saqlash, qayta ishlash va foydalanuvchilarga taqdim etishning samarali  vositasi  sifatida  namoyon  bo‘lmoqda.  Tahlil  natijalariga  ko‘ra,  to‘g‘ri loyihalashtirilgan  va  optimallashtirilgan  veb-saytlar  tashkilotlarda  axborotni boshqarish samaradorligini oshirish, qaror qabul qilish jarayonini tezlashtirish hamda ma’lumotlar xavfsizligini ta’minlashda muhim rol o‘ynaydi.