TA’LIM VA EKOLOGIYA: BARQAROR KELAJAK ASOSI - Raxmonova Shirin Nozim qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqolada ta’lim va ekologiya o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik, zamonaviy jamiyatda ekologik muammolarning kuchayib borayotgani hamda ekologik ta’limning ahamiyati yoritiladi. Ta’lim tizimi orqali yoshlarda tabiatga mas’uliyatli munosabatni shakllantirish,  atrof-muhitni  muhofaza  qilish  ko‘nikmalarini  rivojlantirish  zarurligi asoslab  beriladi.  Shuningdek,  ekologik  madaniyatni  oshirish  jamiyat  barqaror rivojlanishining muhim omili ekani ta’kidlanadi.