GLOBALIZATSIYA VA UNING INSON RESURSLARINI BOSHQARISHGA TA’SIRI - Xolmurzayeva Sarvinoz,; Vaydullayev Alisher,; Xayrullayeva Muborak, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  globallashuv  jarayonlarining  zamonaviy korxonalarda inson resurslarini boshqarish (HRM) tizimiga ko‘rsatayotgan ta’siri tahlil qilinadi.  Tadqiqotda  madaniy  xilma-xillik,  masofaviy  ishchi  kuchi  va  xalqaro iste’dodlarni boshqarishning afzalliklari hamda muammolari yoritilgan. Shuningdek, maqolada  global  raqobatbardoshlikni  oshirishda  HR  strategiyalarining  o‘rni  amaliy misollar bilan tushuntirilgan.