YOSHLAR O‘RTASIDA JINOYATCHILIKKA QARSHI KURASHISH - Baxtiyorov Nurmuhammad Temur o’g’li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  yoshlar  o‘rtasida  jinoyatchilikning  kelib  chiqish  sabablari, unga ta’sir etuvchi ijtimoiy, psixologik va iqtisodiy omillar hamda jinoyatchilikning oldini  olish  yo‘llari  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  ta’lim  muassasalari,  oila  va jamiyatning bu boradagi o‘rni yoritib beriladi. Maqola litsey o‘quvchilari uchun sodda va tushunarli ilmiy-uslubda bayon etilgan.