XITOYDA IQTISODIY MODERNIZATSIYA BOZOR IQTISODIYOTIGA OʻTISH - ERKINOVA ZUXRAXON VOXIDJON QIZI, (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur  ishda  Xitoyda  iqtisodiy  modernizatsiya  jarayonining  shakllanishi, bosqichlari  va  o‘ziga  xos  jihatlari  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  markazlashgan  reja iqtisodiyotidan  bozor  iqtisodiyoti  elementlariga  bosqichma-bosqich  o‘tish  jarayoni, davlatning iqtisodiyotdagi yetakchi roli, islohotlarning ijtimoiy-iqtisodiy ta’siri hamda “Xitoy modeli”ning asosiy xususiyatlari yoritib beriladi. Shuningdek, ochiq iqtisodiyot siyosati, xorijiy investitsiyalarni jalb etish, sanoat va qishloq xo‘jaligidagi islohotlar hamda ularning mamlakat taraqqiyotiga qo‘shgan hissasi tahlil qilinadi.