YURAK QON-TOMIR KASALLIKLARI. O’TKIR KORONAR SINDROM. - Gulboyeva Madinabonu Qaxramonjon qizi,; Marifjonov Jasurbek Mamurjon oʼgʼli, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  yurak  qon-tomir  kasalliklaridan  biri  bo’lgan o’tkir  koronar  sindromi  ilmiy  va  psixologik  jihatdan  tahlil  qilinadi.O’tkir  koronar sindrom (O’KS) – ilk bor yuzaga kelgan stenokardiyadan tortib, uzoq muddat davom etuvchi va nitroglitserin qa’bul qilganda ham yo’qolmaydigan, natijasi noaniq, yirik o’choqli MI yoki to’satdan o’limga olib kelish ehtimoli yuqori bo’lgan,tinch holatda ham uzluksiz avjlanib biruvchi davomli stenokardiyalarni o’z ichiga oladi. Bu taxminiy tashxis vaqtincha qo’yilib, shifokor kasallik kechishiga laborotor-asbobiy tekshirishlar natijasiga  asoslanib,  24  soat  ichida  klinik  tashxis  qo’yishi  va  kelgusi  davolash tamoyillarini belgilashi lozim.