O‘SMIRLIK DAVRIDA PSIXOLOGIK O‘ZGARISHLAR - Nishonova Muhlisa Kamoliddin qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  o‘smirlik  davrida  yuz  beradigan  psixologik o‘zgarishlar,  ularning  sabablari  va  shaxs  rivojiga  ta’siri  yoritiladi.  O‘smirlik  davri inson hayotidagi murakkab, lekin muhim bosqichlardan biri bo‘lib, bu davrda hissiy holat, tafakkur, xulq-atvor va ijtimoiy munosabatlarda sezilarli o‘zgarishlar kuzatiladi. Maqolada  o‘smirlarning  o‘zini  anglash  jarayoni,  mustaqillikka  intilishi,  emotsional beqarorlik  hamda  tengdoshlar  bilan  munosabatlarning  shakllanishi  haqida  umumiy tushunchalar beriladi.