MAKTAB BITIRUVCHILARINI OLIY TA’LIM MUASSASALARIGA JALB QILISHNING ZAMONAVIY MEXANIZMLARI VA STRATEGIYALARI - Turaqulov Mansurjon Umirqulovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada bugungi kunda maktab bitiruvchilarini oliy ta’lim muassasalariga (OTM) jalb qilish, ularni kasbga yo‘naltirishning psixologik va pedagogik  asoslari,  shuningdek,  oliy  ta’limning  jozibadorligini  oshirish  bo‘yicha xalqaro tajribalar tahlil qilingan.