KICHIK QULOQLARDAGI KATTA MUAMMO: OTITGA BEFARQ BO‘LMANG! - Rustamova Odinaxon Rasuljon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya O‘rta  quloq  yallig‘lanishi  (otitis)  bolalar  va  kattalarda  keng  tarqalgan  LOR kasalliklaridan  biri  bo‘lib,  o‘z  vaqtida  davolanmasa  jiddiy  asoratlarni  keltirib chiqarishi  mumkin.  Mazkur  maqolada  otitning  kelib  chiqish  sabablari,  patogenezi, o‘tkir va surunkali shakllari, bolalardagi o‘ziga xosliklari, zamonaviy diagnostika va davolash  usullari  tahlil  qilingan.  Asosiy  e’tibor  o‘z  vaqtida  davolanmagan  otitning meningit, miya abssessi, mastoidit, yuz nervi falaji va karlik kabi hayot uchun xavfli asoratlariga  qaratilgan.  Shuningdek,  maqolada  profilaktika  choralariga,  jumladan emlash,  burun  va  quloq  gigiyenasi,  immunitetni  mustahkamlash  va  xavfli  uy sharoitidagi  davolash  usullaridan  saqlanish  masalalariga  ham  e’tibor  qaratilgan. Maqola tibbiy amaliyot va profilaktika strategiyalarini belgilashda foydali qo‘llanma sifatida xizmat qiladi.