YURAK-QON TOMIR KASALLIKLARINING RIVOJLANISHIGA OLIB KELUVCHI OMILLAR VA ULARNING OLDINI OLISH USULLARI - Razzakov Nabijon Alijonovich,; Mexmonov Omonillo Abdulgʻani oʻgʻli, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annnotatsiya:  Yurak-qon  tomir  kasalliklari  bugungi  kunda  insoniyat salomatligiga  eng  katta  tahdid  solayotgan  global  muammolar  qatorida  turadi.  Bu kasalliklar aholining turli yosh, jins va ijtimoiy qatlamlari orasida keng tarqalib, o‘lim va nogironlikning asosiy sabablariga aylanib borayotgani tashvishli holatdir. Yurak hamda qon tomirlarining tuzilishi va faoliyatini izdan chiqaruvchi har qanday salbiy o‘zgarish  umumiy  organizm  holatiga  kuchli  ta’sir  ko‘rsatadi.  Zamonaviy  tibbiyot yurak-qon  tomir  tizimi  kasalliklari  rivojlanishiga  olib  keluvchi  omillarni  o‘rganib, ularni kamaytirish, kasalliklarning oldini olish va erta aniqlash yo‘llarini izlaydi.