DEFEKTOLOGIYA SOHASINING BUGUNGI KUNDA JAMIYAT HAYOTIDAGI O‘RNI VA AHAMIYATI - Meliqo‘ziyev Abdurahmon Qahramonjon o‘g‘li,; Boymirzayeva Nazira Maxammatvali qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotasiya:  Ushbu  maqolada  defektologiya  sohasining  zamonaviy  jamiyat hayotidagi o‘rni, uning asosiy vazifalari va ahamiyati yoritilgan. Unda rivojlanishida nuqsoni  bo‘lgan  bolalarni  erta  aniqlash,  ularga  korreksion-pedagogik  yordam ko‘rsatish, inklyuziv ta’limni qo‘llab-quvvatlash va oila bilan ishlash jarayonlarining mazmuni ochib beriladi. Shuningdek, defektologiya insonparvar jamiyat barpo etish, ta’lim  sifatini  oshirish,  ijtimoiy-iqtisodiy  muammolarni  kamaytirish  va  psixologik barqarorlikni ta’minlashda muhim rol o‘ynaydi