XVII ASRDA BUXORO VA XIVA XONLIKLARI O‘RTASIDAGI IJTIMOIY- MADANIY INTEGRATSIYA VA SULOLAVIY ALOQALAR - Rabbimova Umida Norkulovna; Haqqulov Mehriddin Yunus o'g'li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu ilmiy maqolada XVII asrda Markaziy Osiyoning ikki yirik davlati  –  Buxoro  va  Xiva  xonliklari  o‘rtasidagi  ijtimoiy-madaniy  va  sulolaviy munosabatlar tahlil qilinadi.  Tadqiqotda  siyosiy  ixtiloflar  fonida  xalqlar  o‘rtasidagi madaniy  mushtaraklik,  ilm-fan  almashinuvi  va  savdo  aloqalarining  barqarorligi masalalari yoritilgan. Shuningdek, sulolaviy nikohlarning diplomatik ahamiyati tarixiy manbalar asosida ko‘rsatib berilgan.