MAKTAB OʻQUVCHILARINI KASB-HUNARGA YOʻNALTIRISHDA AMALIYOTCHI PSIXOLOGNING MUHIM VAZIFALARI - Mamatova Extiborxon Sotimxonovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA:Ushbu  maqolada  maktab  o‘quvchilarini  kasb-hunarga yo‘naltirish  jarayonida  amaliyotchi  psixologning  o‘rni,  vazifalari  hamda  psixologik yondashuvlari  yoritiladi.  O‘quvchilarning  qiziqishlari,  qobiliyatlari  va  individual xususiyatlarini  aniqlash,  kasb  tanlashga  tayyorlash,  ongli  kasbiy  yo‘nalish  berish jarayonining  nazariy  va  amaliy  asoslari  tahlil  etiladi.  Shuningdek,  maktab,  oila  va jamiyat hamkorligining ahamiyati ham ko‘rsatib beriladi.