BALG’AM KO’CHIRUVCHI VOSITALARI - Xudoyberdiyev Tojimirza Xolbayevich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  nafas  yo'llarining  yallig'lanish  kasalliklarida  qo'llaniladigan balg'am  ko'chiruvchi  vositalarning  tasnifi,  ta'sir  mexanizmlari  va  ularni  tanlash mezonlari ko'rib chiqiladi. Sekretolitik, mukolitik va sekretomotor vositalarning farqli jihatlari, shuningdek, zamonaviy tibbiyotda keng qo'llanilayotgan dori vositalarining samaradorligi tahlil qilingan.