РАЗВИТИЕ УСТНОЙ РЕЧИ СТУДЕНТОВ НА УРОКАХ РУССКОГО ЯЗЫКА С ИСПОЛЬЗОВАНИЕМ КОММУНИКАТИВНОГО ПОДХОДА - Кибриева Мухлиса Хасановна, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA  Mazkur  ilmiy  maqolada  rus  tili  darslarida  talabalarning og‘zaki  nutqini  rivojlantirishda  kommunikativ  yondashuvning  pedagogik imkoniyatlari  tahlil  qilindi.  Tadqiqot  natijalari  shuni  ko‘rsatdiki,  kommunikativ yondashuv talabalarning tilni amaliy muloqot vositasi sifatida qo‘llash ko‘nikmalarini shakllantirish, nutq madaniyatini rivojlantirish va ijtimoiy hamkorlik ko‘nikmalarini mustahkamlashda  samarali  vosita  hisoblanadi.  Shuningdek,  maqolada  metodik tavsiyalar, interaktiv mashqlar, rolli o‘yinlar, situatsion vazifalar va baholash tizimi orqali og‘zaki nutqni rivojlantirishning amaliy yo‘llari ko‘rsatildi.