KORPORATIV MOLIYANING NAZARIY VA HUQUQIY ASOSLARI - TEMIROVA DILDORA, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Korporativ moliya bugungi kunda zamonaviy iqtisodiy hayotning eng muhim va ajralmas sohalaridan biri sanaladi. Bu ta’rif mas’uliyati va ahamiyati yuqori hisoblanadigan moliyaviy boshqaruv jarayonlarini o‘z ichiga oladi. Xususan, u korporatsiyalar darajasida moliyaviy resurslarni shakllantirish, samarali taqsimlash va foydalanishni  tashkil  etuvchi  nazariyalar,  tamoyillar,  qonun-qoidalar  majmuasini ifodalaydi.  Korporativ  moliyaning  zamonaviy  ko‘rinishi  kompaniyalarda  barqaror rivojlanishga,  moliyaviy  baraka  va  taraqqiyotga  erishishni  ta’minlovchi  asosiy omillardan biri hisoblanadi. Bu esa, tabiiy ravishda, mazkur soha uchun alohida nazariy asoslar va puxta huquqiy tartiblarni ishlab chiqishni talab etadi.