USTAV KAPITAL, REZERV KAPITAL,QO‘SHIMCHA KAPITAL VA TAQSIMLANMAGAN FOYDANING SHAKLLANISHI - Xurramova Matluba, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Korporativ tashkilotlarning moliyaviy barqarorligi va rivojlanishi bevosita ularning kapital tuzilmasiga bog‘liqdir. Mazkur kapital tuzilmasining asosiy elementlarini  ustav  kapital,  rezerv  kapital,  qo‘shimcha  kapital  va  taqsimlanmagan foyda  tashkil  etadi.  Har  bir  korxona  va  kompaniyada  ushbu  kapital  turlarining mazmunini chuqur anglash va ularning shakllanish mexanizmlarini to‘g‘ri tashkil etish –  moliyaviy  boshqaruv  va  taraqqiyotning  asosiy  tayanchidir.  Ushbu  maqolada kapitallarning har bir turi, ularning mazmuni, shakllanish manbalari va ahamiyatiga to‘xtalib o‘tiladi. Shuningdek, ushbu kapitallarning kompaniyaning umumiy moliyaviy salohiyati, ishonchliligi va barqarorligini ta’minlashdagi roli keng yoritiladi.