OʻSMIRLIK DAVRIDA PSIXOLOGIK QIYINCHILIKLAR YUZAGA KELISHI VA BARTARAF ETISHNING MUHIM VAZIFALARI - Jumanova Mashhura Yunus qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  mavzuda  o‘smirlik  davrida  uchraydigan  psixologik qiyinchiliklarning kelib chiqish sabablari, ularning shaxs rivojiga ta’siri hamda ularni bartaraf  etishning  muhim  yo‘nalishlari  yoritiladi.  O‘smirning  emotsional  holati, ijtimoiy  moslashuvi,  o‘zini  anglash  jarayoni  va  atrof-muhit  ta’siri  psixologik qiyinchiliklarning  yuzaga kelishida  asosiy  omil  sifatida  tahlil qilinadi. Shuningdek, ota-ona,  o‘qituvchi  va  psixolog  hamkorligida  olib  boriladigan  profilaktik  hamda korreksion ishlarning ahamiyati ochib beriladi.