GUVOH DAXLSIZLIGI INSTITUTINING FUQAROLIK PROTSESSUAL HUQUQIDA NAZARIY VA AMALIY ASPEKTLARI - Ibragimova Rayxon Shodmon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  ilmiy  maqolada  fuqarolik  protsessida  guvohning daxlsizligi  (immuniteti)  tushunchasi,  uning  huquqiy  asoslari  hamda  turlari  ilmiy-nazariy jihatdan yoritiladi. Guvohning ko‘rsatma berishdan bosh tortish huquqi, ayrim shaxslarni guvoh sifatida so‘roq qilish mumkin emasligi bilan bog‘liq cheklovlar hamda ularning protsessual mohiyati tahlil etiladi. Shuningdek, guvoh immunitetining odil sudlovni ta’minlashdagi o‘rni va milliy qonunchilikni takomillashtirish zarurati asoslab beriladi.