RAQAMLI TEXNALOGIYALARNING KUNDALIK HAYOTIMIZDAGI O’RNI - Babakulov Bekzod Mamatkulovich,; Komilova Oydina Farhod qizi,; Quvondiqova Mahliyo G’iyosiddin qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya           Ushbu  maqolada  texnalogiyalarning  bizning  hayotimizda  naqdar  muhim ekanligini  yoritib  o’tamiz  .  Bugungi  kundagi  hayotimizni  internetsiz  tasavvur  qila olmaymiz    chunki  internet  hayotimizning  ajralmas  bir  bo’lagiga  aylandi  desak adashmagan    bo’lamiz.  Raqamli  texnalogiyalar  nafaqat  hayotizga  ta’lim,  sanoat  va aloqa sohalarigacha yetib bordi. Raqamli texnalogiyalar rivojlangani sari inson hayoti yengillashib  bormoqda  jismoniy  harakat  kamayib  aqlliy  mehnat  yanada  o’smoqda. Internet,  mobil  qurilmalar,  sun’iy  intellekt,  raqamli  ta’lim  vositalari  va  raqamli iqtisodiyot kabi sohalarda juda keng qo’llanilmoqda.