IMMUNITET VA UNING TURLARI - Bobomurodova Mashhura Bobomurod qizi,; Muxtarova Mexriniso Valisher qizi,; Baratova Gulshirin Ulug’bek qizi,; Ismoilov Komil Tuyg’unovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Inson  organizmini  immun  tizimi  boshqaradi,  organizmning sog’lom bo’lishi ham immunitetga bog’liq. Shuning uchun ham immunitetni doimo kuchli  holda  saqlash  lozim.  Ayniqsa,  hozirgi  kunda  ko’plab  kasalliklar  yosharib bormoqda,  jumladan,  qandli  diabet,  OITS,  virusli  va  bakteriyali  kasalliklar.  Ushbu kasalliklarni rivojlanishini oldini olish esa immunitetning vazifasiga kiradi. Immunitet, uning turlari va hosil bo’lish yo’llarini o’rganib barcha kasalliklarini davosini topish osonlashadi. Bundan tashqari inson organizmini immune tizimi boshqaradi