YARIMO‘TKAZGICHLAR VA ULARNING METALLARDAN FARQI. YARIMO‘TKAZGICHLARNING ELEKTR O‘TKAZUVCHANLIGI - Axmedjonova Sojida Alisherovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA: Maqolada yarimo‘tkazgichlarning fizik xossalari, ularning metallardan  farqlari  va  elektr  o‘tkazuvchanlik  mexanizmi  tahlil  qilingan. Yarimo‘tkazgichlarning  elektr  xossalarining  harorat,  yorug‘lik  va  aralashmalarga bog‘liqligi  ilmiy  asosda  yoritilgan.  Shu  bilan  birga,  n-tip  va  p-tip yarimo‘tkazgichlarning ishlash prinsipi va texnikadagi amaliy ahamiyati ta’kidlangan.