SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARI ASOSIDA RAQAMLI SAVODXONLIKNI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK IMKONIYATLARI - Ubaydullayeva Durdonaxon Ma’rufjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  ta’lim  jarayonida  raqamli  savodxonlikni rivojlantirishda  sun’iy  intellekt  texnologiyalaridan  foydalanishning  pedagogik imkoniyatlari  ilmiy-nazariy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Zamonaviy  raqamli transformatsiya sharoitida ta’lim tizimini takomillashtirish, o‘quvchilarning raqamli kompetensiyalarini shakllantirish hamda individual ta’lim trayektoriyalarini yaratishda sun’iy intellekt texnologiyalarining ahamiyati yoritilgan. Tadqiqotda sun’iy intellekt asosidagi ta’lim platformalari, adaptiv o‘qitish tizimlari va aqlli raqamli vositalarning ta’lim samaradorligini oshirishdagi o‘rni asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari sun’iy intellekt  texnologiyalarini  ta’lim  tizimiga  integratsiya  qilish  orqali  o‘quvchilarning mustaqil  fikrlash,  axborot  bilan  ishlash  va  raqamli  muhitda  faoliyat  yuritish kompetensiyalarini rivojlantirish imkonini berishini ko‘rsatadi.