ARAB TILINING O’ZBEK TILIGA LEKSIK TASIRI: TARIXIY VA ZAMONAVIY KO’RINISHLARI - Nuriddinova Chexroza Shuxrat qizi,; Baxtiyarova Fotimaxon Sodiqovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada arab tilining o‘zbek tiliga leksik ta’siri tarixiy va zamonaviy  nuqtai  nazardan  tahlil  qilinadi.  Islom  dinining  tarqalishi  natijasida arabcha so‘zlar o‘zbek tiliga chuqur singib ketgani, ayniqsa diniy, ilmiy, huquqiy va madaniy sohalarda keng ishlatilgani yoritiladi. Shuningdek, zamonaviy davrda arab davlatlari  bilan  iqtisodiy  va  madaniy  aloqalarning  kuchayishi  natijasida  yangi arabcha terminlar tilimizga kirib kelayotgani haqida fikr yuritiladi. Arabcha leksik elementlarning ijobiy va salbiy ta’sirlari ham tahlil qilinadi.