GLOBALIZATSIYA SHAROITIDA INGLIZ TILINING NEOLOGIZMLAR BILAN BOYISHI - Siddiqova Nozila Qaxramon qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  globalizatsiya  jarayonining  zamonaviy tilshunoslikka,  xususan  ingliz  tilining  leksik  taraqqiyotiga  ko‘rsatgan  ta’siri  tahlil qilinadi. Jahon miqyosida axborot texnologiyalari, iqtisodiy va madaniy aloqalarning kengayishi  natijasida  ingliz  tilida  yangi  tushunchalar  va  realiyalarni  ifoda  etuvchi neologizmlar  tez  sur’atda  yuzaga  kelmoqda.  Maqolada  global  kommunikatsiya, internet  madaniyati,  fan-texnika  taraqqiyoti  kabi  omillarning  leksik  yangilanishga qo‘shgan hissasi va ularning lingvistik xususiyatlari ilmiy jihatdan yoritiladi.