RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA INSON KAPITALINI RIVOJLANTIRISHNING AHAMIYATI - Nilufar Qilicheva Gulmurot qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada raqamli iqtisodiyotda inson kapitalining o‘rni va uni rivojlantirish  mexanizmlari  nazariy  hamda  amaliy  nuqtai  nazardan  yoritiladi.  Inson kapitali ta’lim, sog‘liq, raqamli ko‘nikmalar, innovatsion faollik va institutsional muhit kabi omillarning yig‘indisi sifatida talqin qilinadi.Raqamli transformatsiya sharoitida mehnat  bozori  tuzilmasi,  kasbiy  ko`nikmalarning  yangilanish  tezligi,  platforma iqtisodiyoti  va  masofaviy  ishlash  modeli  ta`sirining  kuchayishi  ko`rsatib  beriladi. Muallif  konseptual-analitik  yondashuv,  taqqoslash  va  tizimli  tahlil  asosida  inson kapitalini raqamli ko`rsatkichlar bilan birga baholash uchun amaliy ramka (indikatorlar majmuasi),  siyosiy  choralar  to`plami  va  bosqichma-bosqich  “yo`l  xaritasi”  taklif qiladi.