MAKTABGACHA VA MAKTAB TA’LIMI TASHKILOTLARIDA VATANPARVARLIK VA HARBIY VATANPARVARLIK TARBIYASINING PEDAGOGIK ASOSLARI - Jonikulova Ug‘iloy Muzaffar qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Maqolada Maktabgacha va maktab ta’limi tashkilotlarida Vatanparvarlik, harbiy-vatanparvarlik tushichalarini maktabgacha yoshdagi bolalarga o‘rgatish asosan ko‘rgazmali vositalar (Harbiy texnika va qurol yarog‘lar asosida) orqali tushintirish  ishlari  ilmiy-pedagogik  va  me’yoriy-huquqiy  hujjatlar  asosida yoritib berilgan.