IMPORT TARKIBINI BOJXONA TOʻLOVLARI BILAN TARTIBGA SOLISHNI TAKOMILLASHTIRISH - Alimuxamedov Shuxrat Rixsibayevich, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Maqolada  import  tarkibini  bojxona  toʻlovlari  orqali  tartibga solishning  nazariy  va  amaliy  jihatlari  tahlil  qilingan.  Xususan,  bojxona  tariflari  va notarif choralar orqali milliy iqtisodiyotni himoya qilish, ichki ishlab chiqaruvchilarni qoʻllab-quvvatlash  hamda  raqobatbardoshlikni  oshirish  masalalari  yoritilgan. Shuningdek, bojxona toʻlovlari mexanizmlarining samaradorligini oshirish, imtiyozlar tizimini  takomillashtirish,  raqamli  texnologiyalarni  joriy  etish  orqali  import jarayonlarini  shaffof  va  tezkor  qilish  yoʻllari  koʻrsatib  oʻtilgan.  Tadqiqotda  jahon tajribasi  ham  tahlil  qilinib,  Oʻzbekiston  sharoitida  qoʻllanilishi  mumkin  boʻlgan tavsiyalar ilgari surilgan.