O‘ZBEK XALQ PEDAGOGIKASIDA MILLIY URF-ODATLAR VA QADRIYATLARNING BOLA TARBIYASIGA TA’SIRI - Bahodirova Shahnoza Rustam qizi,; Talipova Feruza Tayirovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu  maqolada  o‘zbek  xalq  pedagogikasida  milliy  urf-odatlar  va qadriyatlarning  bola  tarbiyasidagi  o‘rni,  ularning  shaxs  kamolotiga  ko‘rsatadigan ijobiy ta’siri yoritilgan. Shuningdek, maqolada qadimdan kelayotgan marosimlar, urf-odatlar, oilaviy an’analar bola ongiga ta’sir etishi, uning bilim olish, kuzatish, tafakkur qilish, xotira va tasavvur kabi bilish jarayonlarini rivojlantirishdagi ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan.  Milliy  qadriyatlar  orqali  bolalarda  mehnatsevarlik,  mehr-oqibat,  kattaga hurmat, vatanga sadoqat kabi sifatlar qaror topishi, ularning ijtimoiy munosabatlarga tayyorlanishi ilmiy hamda amaliy jihatdan asoslab berilgan.