OʻZBEKISTONDA IJTIMOIY HIMOYA AGENTLIGINING NOGIRONLIGI BOʻLGAN XOTIN-QIZLAR UCHUN TAʼLIM VA SPORT YOʻNALISHLARIDA YARATILADIGAN KENG IMKONIYATLARI - Ruziyeva Dilnoza Muxtorovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya        Ushbu maqolada Oʻzbekiston Respublikasi Ijtimoiy himoya agentligi tomonidan nogironligi  boʻlgan  xotin-qizlar  uchun  taʼlim  va  sport  sohalarida  yaratilayotgan imkoniyatlar  tahlil  qilingan.  Tadqiqotda  Oʻzbekiston  Respublikasi  Prezidentining tegishli  farmon  va  qarorlari,  normativ-huquqiy  hujjatlar  hamda  adabiyotlar  tahlili asosida amalga oshirilgan islohotlar koʻrib chiqilgan. Maqolada nogironligi boʻlgan xotin-qizlarning jamiyatdagi faol ishtirokini taʼminlash, ularning taʼlim olishi, kasb egallashi va sport sohasida oʻz salohiyatini roʻyobga chiqarishi uchun yaratilgan shart-sharoitlar yoritilgan.