O‘ZBEK TILIDA NUTQ MADANIYATI VA STILISTIKA MASALALARI - Alpanova Shirinxon Xakimovna,; Anvarjonova Sa'diya Alisher qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  o‘zbek  tilida  nutq  madaniyati  va  stilistika masalalari  yoritiladi.  Til  madaniyati  insonning  ma’naviy  kamoloti  va  ijtimoiy mavqeini  belgilovchi  muhim  vosita  sifatida  ko‘rib  chiqiladi.  Shuningdek,  stilistika nutqiy  uslublarning  nazariy  asoslarini  tahlil  qilish  orqali  til  imkoniyatlarini kengaytirish va to‘g‘ri qo‘llash muammolari ko‘rib chiqiladi. Maqolada mavzuga oid ilmiy adabiyotlar tahlili, metodik yondashuvlar hamda natijaviy xulosalar berilgan.