TIKUVCHILIKDA EKOLOGIK BARQARORLIK: QAYTA ISHLANGAN MATOLARDAN FOYDALANISH VA EKOTEXNOLOGIYALAR ASOSIDA KIYIM ISHLAB CHIQARISH - Jo'rayeva Xafiza, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  tikuvchilik  sohasida  ekologik  barqarorlikni  ta’minlash masalalari yoritilgan. Unda qayta ishlangan matolardan foydalanishning afzalliklari, chiqindilarni  kamaytirish  va  resurslarni  tejash  imkoniyatlari  tahlil  qilingan. Shuningdek,  ekotexnologiyalar  asosida  kiyim  ishlab  chiqarish  jarayonida  organik tolalardan  foydalanish,  tabiiy  bo‘yoqlar  bilan  rang  berish  va  energiya  tejamkor usullarning ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan. Maqolada ekologik barqaror tikuvchilikning ijtimoiy-iqtisodiy  samaralari  hamda  barqaror  moda  industriyasini  rivojlantirish istiqbollari yoritilgan.