INSON MA’NAVIY KAMOLOTIDA DIN MUHIM OMIL SIFATIDA - Raximova Muslima Raxmatulla qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada inson ma’naviy kamolotida dinning o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Diniy qadriyatlar shaxsning axloqiy dunyoqarashi, ijtimoiy xulq-atvori hamda ruhiy barkamolligini shakllantirishda muhim omil bo‘lib xizmat qilishi ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, diniy ta’limotlarning yosh avlod tarbiyasidagi o‘rni, ma’naviy merosimizning dolzarbligi va ularni zamonaviy jamiyatda to‘g‘ri talqin qilish zarurati alohida ko‘rsatib o‘tiladi. Maqolada dinning insonni ezgulikka chorlovchi, jamiyatni esa birlik va totuvlikka undovchi ma’naviy kuch sifatidagi funksiyalari ochib berilgan.