XO'JALIK YURITUVCHI SUB'EKTLARNING TURLI XUSUSIY MULKCHILIK SHAKLLARI - Bekmurodov Muhammad Zokirjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Xo‘jalik  yurituvchi  sub’ektlarning  turli  xususiy  mulkchilik shakllari hozirgi zamonaviy iqtisodiy munosabatlarning ajralmas qismi hisoblanadi. Mamlakatda  bozor  iqtisodiyotiga  o‘tish  jarayonida  xususiy  mulkchilikning  ko‘plab shakllari  shakllanib,  bu  turli  korxonalar,  kompaniyalar  hamda  tashkilotlarning faoliyatini  yuritishda  asosiy  omillardan  biri  bo‘lib  xizmat  qilmoqda.  Xususiy mulkchilik shakllari jamiyat taraqqiyoti, iqtisodiy erkinlik va tadbirkorlik faoliyatini kengaytirish, yangi ish o‘rinlarini yaratish, zamonaviy texnologiyalar va boshqaruv tajribalarini joriy qilishda beqiyos hissa qo‘shadi.