HARBIY XIZMATCHILARDA MUOMALA MADANIYATI - Muxtarov Qodirxon G’ozixon o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnоtаtsiуа. Ushbu maqolada harbiy xizmatchilarda muomala madaniyatining rivojlanishi  va  uning  ijtimoiy-psixologik  omillari  tahlil  qilinadi.  Harbiy  muhitda samarali  muloqot,  jamoaviylik  va  stressga  chidamlilik  kabi  omillar  muomala madaniyatini  shakllantirishda  muhim  rol  o'ynaydi.  Tadqiqot  natijalari,  harbiy xizmatchilar  o'rtasida  o'zaro  hurmat,  ishonch  va  kommunikatsiya  ko'nikmalarining rivojlanishi  orqali  muomala  madaniyatini  yaxshilash  zarurligini  ko'rsatadi.  Ushbu maqola,  harbiy  tashkilotlarda  muomala  madaniyatini  rivojlantirish  bo'yicha  amaliy tavsiyalarni taqdim etadi va harbiy xizmatchilar o'rtasida samarali jamoaviy ishlarni ta'minlashga qaratilgan strategiyalarni ishlab chiqishga yordam beradi.