OIV VA CD4 HUJAYRALARI O‘RTASIDAGI PATOFIZIOLOGIK ALOQALAR HAMDA TERAPEVTIK TIKLANISH MEXANIZMLARI - Abduraimov Ja’farbek Nasriddin o’g’li,; Saidova Maftuna Obidjonovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Odam immun tanqisligi virusining (OIV) inson immun  tizimining  asosiy  bo‘g‘ini  bo‘lmish  CD4  hujayralari  bilan  o‘zaro  ta’siri o‘rganiladi.  Virusning  hujayra  ichiga kirishi, replikatsiyasi  va  immun  tizimini  falaj qilish  bosqichlari  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  antiretrovirus  terapiyasining  (ART) virus yukini kamaytirish va CD4 hujayralari populyatsiyasini qayta tiklashdagi o‘rni yoritilgan.