NEYRON TO’RLARI VA KLASTERLI TAHLILNI ALGORITMLASH VA MODELLASHTIRISH - Xoliqova Manzura Qoyirovna,; Xakimova Indira Kurmangaliyevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Anotatsiya:  Ushbu  maqolada  neyron  tarmoqlar  va  klasterli  tahlilning  asosiy tushunchalari,  ularning  algoritmlari  va  modellashtirish  jarayoni  yoritiladi.  Neyron tarmoqlarning  ishlash  tamoyillari,  K-means  klasterlash  algoritmi  va  ularni  dasturiy jihatdan  amalga  oshirish  usullari  tushuntiriladi.  Shuningdek,  neyron  tarmoqlar  va klasterli tahlilning turli sohalarda qo‘llanilishi ham ko‘rib chiqiladi.